بیماری مری بارت چیست و چه علائمی دارد؟

مری بارت به معنی تبدیل مخاط سنگفرشی مری به مخاط استوانه ای معده و روده می باشد. در این حالت سلول های پوششی ستونی (columnar) شبیه به مخاط روده (سلول های حامی و سلول های پنت (Peneth cells) جایگزین اپی تلیوم طبیعی مری می شوند.
مری بارت یک بیماری است که هنگامی رخ میدهد که سلول ها  در لایه خارجی مری آسیب دیده است، معمولا به دلیل قرار گرفتن در معرض اسید  معده است. این می تواند در اثر عارضه قبلی ریفلاکس معده به مری اتفاق  افتد. سلول های غیر طبیعی ناشی از مری بارت می تواند در برخی از موارد سرطانی شوند، هر چند این  مورد کم است.

علت بیماری مری بارت قرار گرفتن مری در برابر اسید معده در سال های طولانی مدت است و در 15-5 درصد بیمارانی که به دلیل علائم مزمن ریفلاکس تحت اندوسکوپی قرار می گیرند دیده می شود.

برخی از علائم این بیماری این‌ها هستند:

• سوزش سر دل در شب در حدی که فرد را از خواب بیدار می‌کند.

• استفراغ، گاهی به همراه خون در مواد استفراغی.

• وجود خون در مدفوع.

* اشکال در بلع غذاها.

اگر به این علائم دچار هستید، که ممکن است به علت بیماری بارت باشد و با علائم سایر بیماری‌ها اشتباه شود، به دکترتان مراجعه کنید.

اهمیت بالینی مری بارت

اهمیت بالینی متاپلازی بارت، تبدیل آن به سرطان و ایجاد آدنوکارسینوم است. خطر سرطان در مری بارت حدود 40 تا 100 برابر جمعیت عادی است.
درمان بارت مری

هم درمان ضد اسید و هم جراحی فتق هیاتال باعث بازگشت متاپلازی بارت می شود.
تشخیص مری بارت

آندوسکوپی : آندوسکوپی برای تمام بیماران مبتلا به مری بارت توصیه می شود. اگر دیس پلازی در مراحل بالاتر تشخیص داده شود باید برداشتن مری از طریق جراحی را مدنظر قرار داد.

بیماری بارت عارضه‌ای است که در آن سلول‌های پوشش درونی مری صدمه می‌بینند و غیرطبیعی می‌شوند.

این بیماری اغلب ناشی از بازگشت مزمن محتویات اسیدی معده به داخل مری (GERD) یا بیماری ریفلاکس  و یا به علت التهاب مری رخ می‌دهد.


منبع- همشهری آنلاین